پلاتر نوع دیگر دستگاه های چاپ است که بسشتر برای چاپ نقشع هاسی مهندسی استفاده می شود پلاتر کاربرد های مفختلفی دارد

از دیگر دستگاه هایی که در صنعت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد، پلاتر است.  پلاتر چیست؟ این دستگاه بر اساس نوع کاغذی که در آن فرار می گرد به  دو گروه متفاوت تقسیم می شود. و دارای کاربرد های متفاوتی هستند.  در این بلاگ پست به شناخت پلاتر و انواع آن می پردازیم.

پلاتر نوع دیگر دستگاه های چاپ است که بسشتر برای چاپ نقشع هاسی مهندسی استفاده می شود پلاتر کاربرد های مفختلفی دارد
پلاتر

پلاتر چیست؟

پلاتر نوعی دستگاه چاپ است که برای چاپ تصاویر گرافیکی استفاده می شود. پلاتر می تواند هر نوع عکسی را با عرض زیاد چاپ کند. پلاتر ها به دو گروه تقسیم می شوند. پلاتر هایی که در آن ها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده شود الکترو استاتیک نامیده می شود، و پلاتر هایی که از کاغذ معمولی استفاده می کنند. پلاتر نیز مانند سایر دستگاه  های چاپ دیجیتال دارای هد هایی هست که به وسیله آن  رنگ ها انتقال پیدا می کند و رنگ از مخازن مخصوص به وسیله هدها برروی کاغذ انتقال پیدا می کند.

کاربرد های پلاتر

از کاربردهای پلاتر می توان به چاپ نقشه ها و نمودار ها اشاره کرد، چاپگرهای معمولی حداکثر می توانند تا سایزA3 چاپ کنند و این درحالی است که در کارهای نقشه کشی به ابعاد بیش از این نیاز است؛ به همین دلیل برای تولید خروجی های بزرگ از پلاتر استفاده می شود. دقت پلاتر در تهیه ترسیم ها نیز بسیار زیاد است.  پلاتر برای تهیه متن مناسب نیست، زیرا هر کاراکتر باید به صورت منفرد رسم شود که بسیار وقت گیر است. شروع کار پلاتر با حرکت هد رنگ ریز متحرک روی یک صفه کاغذی بزرگ است. هدف از ساخت دستگاه پلاتر اتصال به کامپیوتر، پردازش و ترسیم فرامین ارسالی از کامپیوتر است، این دستگاه نقشه نمودار های ترسیمی طراحی شده توسط کامپیوتر را برروی کاغذ می آورد.

بیشتر بخوانید  کاغذ مصنوعی چیست؟

انواع پلاتر

پلاتر ها از نظر نوع کاغذ مصرفی به دو گروه تقسیم می شوند، پلاتر هایی که در آن ها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده می شود که به پلاتر الکتواستاتیک یا لیزری معروف است و پلاتر هایی که از کاغذ معمولی استفاده می کنند.

پلاترهای جوهرافشان

این مدل از پلاترها ساختاری همانند چاپگرهای جوهر افشان معمولی دارند که در سایز بزرگتر تصاویر را چاپ می کنند و همچنینی می تواند اشکال و حروف را نیز ترسیم کند.

پلاترهای قلمی

این پلاترها با استفاده از یک یا چند فلم رنگی، خطوط را روی کاغذ یا رسانه ای شفاف رسم می کند. این نوع پلاتر مناسب تهیه متن نیست چرا که باید هر کاراکتر به صورت منفرد ترسیم شود که مستلزم زمان بسیار زیادی است. در کنار اینکه کاراکترها ظاهری ماشینی خواهند داشت، زیرا بدون تعویض قلم نمی توان  خطوط تغیر داد؛ اما در فالب های بزرگتر که ضخامت فلم چندان مهم نیست، این پلاتر می تواند به سادگی با رسم نقطه های منفرد پر شمار، گرافیک های پیکسلی بسیار خوبی ارئه دهد. در حقیقت پلاتر های  قلمی می توانند به آسانی ترسیم های بزرگ را ارائه دهند.

پلاتر الکترو استاتیک یا پلاتر لیزری

پلاتر لیزری علاوه بر پلات (پرینت مهندسی)  امکان اسکن و کپی از پلات ها و نقشه هایی با عرض A0 را نیز دارد. مهندسان، گرافیست ها، چابخانه های دیجیتالی، شرکت های مشاوری و عمرانی و آتلیه های عکاسی از پلاترهای لیزری استفاده می کنند.

پلاتر لیزری از انواع پلاتر است که بر اساس اشعه ها کار می کند از پلاتر لیزری بیشتر در عکاسی ها شرکت هاسی عمرانی و مهندسی استفاذه می شود.از گاربرد های پلاتر می توان به چاپ گلات مهندسی در شزکت های خصوصی اشاره کرد
پلاتر لیزری

 

  • متین میردامادی
  • 1398-01-11
  • 2931 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه